четвртак, јун 13

U NIŠ STIGLA RUSKA VAKCINA (VIDEO)

0
9

U niški Dom zdravlja stigla je vakcina Sputink za vakcinaciju građana koji čekaju drugu dozu, potvrdio je za Zonu plus, direktor ove ustanove Milorad Jerkan.

prof. dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

Kako je istakao revakcinacija ruskom vakcinom počinje u nedelju, 30. maja i podseća da je ceo Dom zdravlja sada u službi ne-kovid pacijenata i da se polako smanjuje lista čekanja za preglede koji su bili odloženi zbog pandemije.

Građani koji su čekali na neke preglede zbog kovida uskoro stižu na red. Situacija na radiologiji koja je bila prepoterećena je sada mnogo bolja. Čekalo se i 30 dana, a sada nedelju dana, ističe Jerkan.

Zahvaljlujući boljoj epidemiološkoj situaciji Dom zdravlja je u mogućnosti da se bavi redovnim aktivnostima, pojačava se rad na preventivi, pedijatriji, zatim na uvođenju novih skrinig testova među kojima i test za depresiju, a vraća se i intenzivnija edukacija zdravstvenih radnika.

Uskoro se očekuje i proces akreditacije za stomatološku službu, dodaje Jerkan.

Jerkan dodaje da je Dom zdravlja Niš više od jedne decenije akreditovana zdravstvena ustanova i da je prva akreditacija ostvarena još 2008. Novi procesi i ocenjivanja stručnjaka bili su i 2013-te kada je Dom zdravlja ostvario najviši stepen akreditacije, na sedam godina.

Leave a reply