TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

U NIŠKIM PARKOVIMA I UKRASNE PAPRIČICE (VIDEO)

Na temperaturama koje dostignu i četrdeseti podeljak najteže je sačuvati zelene površine u gradu, koje zauzimaju oko četiri hektara. Koliko se često zalivaju i kako se neguje cveće, ali i ukrasne papričice na tropskim temperaturama?

Na zelenim površinama u Nišu, koje se prostiru na oko 4 hiljade kvadrata nalazi se više od 100 hiljada sadnica cveća i drugog ukrasnog bilja. Desetak vrsta sezonskog cveća krasi niške parkove i bulevare. Pored cveća već dve godine zelene površine krasi i jedna specifična biljka – ukrasna papričica, koja privlači posebnu pažnju Nišlija.

Već dve godine sadimo te dekorativne papričice, pokazale su se dobro, dobro podnose našu klimu – kaže  Mihajlo Miljković direktor sektora Zelenilo u JKP Mediana.

U tropskim danima održavanje cveća i drugih dekorativnih biljaka je prioritet sektora Zelenilo. Pored desetak standardnih vrsta cveća, svake godine se doda po jedna nova vrsta kako bi parkovi bili što raskošniji.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com