TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika VESTI

U NIŠU ODRŽAN DRUGI PROTEST „SRBIJA PROTIV NASILJA”

Mirnom šetnjom od Skupštine Grada Niša, preko Sinđelićevog trga i ulicama Stefana Prvovenčanog i 7.Jula  do Gradske kuće  u Nišu je održan drugi protest „Srbija protiv nasilja“.

Učesnici protesta okupili su se u 18 časova ispred Skupštine Grada Niša kada su se okupljenima obratili niški maturanti, studenti i profesori koji su pročitali zahteve upućene Vladi Srbije da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, smeni Savet REM-a, ugase štampani mediji koji krše novinarski kodeks kao i da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama koje promovišu nasilje,nemoral i agresiju.

Organizatori protesta su iz redova Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, stranke Zajedno-moramo, Demokratske stranke, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret.

Oko 19 sati kolona sa transparentima “Niš protiv nasilja” i “Protest je ispit” krenula je do Sinđelićevog trga i Ulicom Stefana Prvovenčanog i kratko se zaustavila kod Palate pravde gde su se koloni priključili aktivisti nevladnih organizacija sa transparentima protiv femicida.

Protest se završio ispred Gradske kuće oko 20 časova gde su još jednom pročitani zahtevi.

Pored Niša, protest “Srbija protiv nasilja” organizovani su i u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Podsetimo, prvi protest u Nišu održan je 10. maja kada su Nišlije šetale centralnim gradskim ulicama. Kako su organizatori najavili, i sledećeg vikenda će u Nišu biti organizovati protest “Niš protiv nasilja”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com