уторак, јул 23

U Srbiji koronavirusom zaraženo ukupno 19 osoba

0
192

U Srbiji je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronvirusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 19, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja. Do 8 sati jutros, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Niš: Četvoro pacijenata stabilno

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu trenutno se leči četvoro pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od COVID-19, saopšteno je iz Kliničkog centra Niš.

Svi su hospitalizovani 10. marta uveče i 11. marta u ranim jutarnjim satima. Pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10. marta i dalje ima blage, odnosno umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju, u toku je stalni monitoring njegovog zdravstvenog stanja i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostala tri hospitalizovana pacijenta za sada ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

Leave a reply