TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne

UHAPŠENA PETORICA OSUMNJIČENIH DA SU OGLAŠAVALI PROSTITUCIJU I PODVODILI ŽENE

FOTO- MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, u saradnji sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe M. T. (48), N. U. (28), S. L. (49), B. S. (41) i M. T. (37) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela u vezi sa krivičnim delom posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako se sumnja, oni su u periodu od januara do početka decembra ove godine, radi sticanja finansijske koristi, organizovali oglašavanje za prostituciju preko sredstava javnog informisanja, učestvovali u posredovanju, potom podsticali i navodili na vršenje prostitucije više ženskih osoba na teritoriji Beograda. Ženske osobe, kako se sumnja, koje su obezbeđivali za prostituciju su predavali trećim licima – korisnicima usluga u pružanju seksualnih usluga, a novac pribavljen na ovaj način delili između sebe shodno zadacima i pokrivali troškove za ovu kriminalnu delatnost.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, pronađena je veća suma novca, više mobilnih telefona, laptop koji je korišćen za različite vrste evidencija, kao i sim kartice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com