TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika

Uhapšeno osam pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičenih za nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave Novi Sad, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su osam pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se terete da su od februara do septembra ove godine organizovali nedozvolјen tranzit za 138 migranata preko Republike Srbije, kao i nedozvolјen prelaz granice sa Mađarskom, Hrvatskom i Rumunijom i dalјi transport do drugih zemalјa Evropske unije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su organizovano izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi policija je na području Beograda, Novog Sada, Beške, Kule i Vrbasa uhapsila K. M. (1989) i P. P. (1964), osumnjičene da su suorganizatori ove kriminalne grupe, kao i R. D. (1963), S. P. (1994), M. B. (1990), P. J. (1983), R. Ž. (1982) i G. K. (1998), dok će krivična prijava za isto delo biti podneta nadležnom tužilaštvu i protiv trojice muškaraca starosti 33, 38 i 26 godina.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju su predvodili K. M. i P. P. vršili su krivična dela tako što su, kako se sumnja, organizovali krijumčarenje iregularnih migranata na teritoriji Republike Srbije i dalјe ka zemlјama Evropske unije za protivpravnu imovinsku korist između 1.000 i 6.000 evra po migrantu.

Kako se sumnja, oni su na teritoriji Republike Srbije organizovali nabavku i prepravku putničkih i teretnih motornih vozila kojima je vršeno krijumčarenje iregularnih migranata i u kojima je izrađivan poseban prostor namenjen za skrivanje iregularnih migranata, nakon čega su organizovali prihvat iregularnih migranata i njihovo sakrivanje u prepravlјen prostor u putničkim ili teretnim motornim vozilima.

Potom su, kako se sumnja, organizovali i nedozvolјen tranzit preko teritorije Republike Srbije i nedozvolјen prelaz državne granice Republike Srbije sa Hrvatskom, Mađarskom i Rumunijom, a u cilјu krijumčarenja ka drugim zemlјama Evropske unije, dok su ostvarenu finansijsku korist delili u zavisnosti od zadatka prilikom krijumčarenja.

Policija je pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla i dve kese sa praškastom materijom nalik na amfetamin i MDM, kutiju sa bilјnom materijom nalik na marihuanu, vagicu za precizno merenje, dva putnička motorna vozila, 9.580 evra, 14 mobilnih telefona i 13 sim kartica, tri pištolјa, tri vazdušne puške, 81 metak, dva okvira za pištolј i biber-sprej, zbog čega će protiv osumnjičenih biti podnete odgovarajuće krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičenima K. M., P. P., R. D., S. P., M. B., P. J., R. Ž., i G. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com