TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA SADA I PO PRIJAVI OPŠTINE I NIŠLIJA (VIDEO)

Gotovo tri i po hiljade kubnih metara otpada se uklanja svake godine na teritoriji grada Niša. Programom „Mediane“ predviđeno je i uklanjanje divljih deponija kojih svake godine ima sve više a javljaju se i na novim lokacijama. Zbog toga je Gradsko veće donelo odluku da se promeni sistem uklanjanja divljih deponija kako bi pored redovnog programa čišćenja moglo da se deluje brže i po prijavi građana.

Divljih deponija na području Niša svake godine ima sve više, kako u gradu, tako i na selu. Građani kažu da i kada ih radnici „Medianeuklanjanju ali da se javljaju ponovo na istim, ali i na drugim lokacijama.

Samo do septembra ove godine u Nišu je uklonjeno 26 divljih deponija. Kako ih ima sve više a koje nisu predviđene popisom koji se prave svake godine, a čiste sledeće, Gradsko veće je donelo odluku da se uvedu promene u sistem uklanjanja divljih deponija.

Divlje deponije koje se stvore tokom godine a nisu predviđene za uklanjanje od sledeće godine biće čišćene po prijavi građana i opštine. Ovu odluku smo doneli kako bi moglo da se deluje brže i po nalogu opštine na kojoj je divilja deponija“, kaže gradski većnik Miroslav Đokić.

Za ove namene u 2023. godini iz gradske kase predviđeno je 3,5 miliona dinara.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com