TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

UREĐENJE STARIJIH VRTIĆA POČINJE OD “NEVENA”

Od 30 vrtića koliko trenutno radi u Nišu, većina je starije gradnje i potrebna im je rekonstrukcija i prolećno uređivanje, zaključeno je tokom obilaska vrtića “Neven” koji je jedan od nastarijih i kojem je potrebno uređenje dvorišta i prilaznih staza.

Iz Grada Niša najavljuju da će tokom proleća početi uređenje i rekonstrukcija postojećih vrtića. Prvi na listi je “Neven”, a onda bi, prema oceni nadležnih trebalo i vrtić “Leptirić”.

U ovom vrtiću veliki problem je dvorište i svakako je potrebno da se srede sve staze koje vode do dvorišta, onda deo dvorišta za sportske aktivnosti i drugi deo dvorišta koji deca koriste za igru sa vaspitačima”, kaže Svetlana Mitić direktorka JPU “Pčelica” Niš

U vrtiću “Neven” dnevno boravi do 200 dece. Jedan je od najstarijih objekata od ukupno 30 vrtića Predškolske ustanove “Pčelica” u kojima boravi više od 6.700 dece.

Veliko prolećno sređivanje svih onih ustanova koje se bave obrazovanjem. Već pravimo spiskove i dogovaramo sa direktorima osnovnih škola šta kome nedostaje i šta treba da se sredi. Već u prvoj polovini godine ćemo imati radove. Vrtići su nam u ovom trenutku prioritet. U martu biti završeni radovi na vrtićima u Trupalu i Panteleju, a sagledavaju se gradski prostori koji mogu da se preurede za potrebe vrtića”, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

U poslednje tri godine lista čekanja na vrtiće smanjena je za više od 1200 mališana, a trenutno svoje mesto u Pčelici čeka do 600 dece.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com