TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika Udarne VESTI

”USPORI! ŽIVOT TE ČEKA!” (VIDEO)

Više od trećine stradalih u svim saobraćajnim nesrećama u Nišu su pešaci, a samo za prethodnih pet godina život je izgubilo 27 pešaka. Kao glavni uzrok nadležni navode nepoštovanje propisane brzine.

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju o povećanju bezbednosti u saobraćaju, kroz koju će u pet gradova, među kojima je i Niš, pogotovo mladim vozačima skrenuti pažnju na značaj bezbedne i sigurne vožnje.

Prebrza vožnja jedan je od glavnih uzroka zbog kojih se dešavaju saobraćajne nesreće. Često i sa fatalnim ishodom. Brojke pokazuju da je u Nišu samo u prošloj godini život izgubio dvadeset jedan vozač i još više pešaka.

U zadnjih pet godina njih 27 izgubilo je život. Oni čine preko trećine svih stradalih.To je povezano sa brzinom kojom se kreću vozila, zato svi vozači moraju da poštuju propise i voze prilagođenom brzinom, kaže v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Mladi sve brže voze, mislim da je to zato što nismo svesni koje posledice može da proizvede i šta se zapravo događa. Zato moramo da pričamo o njima da bi proširili svest o tome i da bi mladi smanjili tu ludost i dokazivanje koje vlada među mladima, kaže Ema Nikolić iz studentskog parlamenta GAF-a

Moje znanje o saobraćaju i moje iskustvo je relativno malo. Trudim se da ga svakodnevno unapredim. Imam probnu dozvolu pa se trudim da poštujem što više pravila u saobraćaju, jer bih ja zbog bilo kog prekršaja ostao bez dozvole, objašnjava student Mihailo Milutinović. 

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja, čiji su predstavnici boravili u Nišu u sklopu kampanje ”Uspori, život te čeka”, skreću pažnju da vozači ne smeju previše da se oslanjaju na vozilo, ma kako kvalitetno bilo.

Kampanja ”Uspori, život te čeka” krenula je iz Niša a biće realizovana u pet gradova u Srbiji. Kampanja, ističu organizatori, ima za cilj da skrene važnost svim vozačima o značaju bezbedne i sigurne vožnje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com