TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija Udarne VESTI

UZ AI PLATFORMU DO INOVACIJA, ALI NE BESPLATNO

Novu platformu za upravljanje inovacijama u privredi, koja je potpuno zasnovana na veštačkoj inteleigenciji, Privredna komora Srbije predstavila je privrednicima u Nišu. Tvrdi se da će ona, kako kažu, „revolucionarisati“ način na koji kompanije pristupaju inovacijama u razvoju. Kako saznajemo, platforma je još u probnoj fazi, neće biti besplatna, a za sada nije poznato koliko će privrednici morati da plate da bi joj pristupili.

INNO-VERSE je naziv nove platforme PKS predstavljene najpre u Nišu. Kažu da je potpuno zasnovana na veštačkoj inteligenciji, da razvija „revolucionarna rešenja … od marketinga do ljudskih resursa, usavršava trenutne poslovne modele i istražuje nove strategije u tren oka“.

Možete da vidite kakav je trend, bukvalno uđete u to i, recimo, ja proizvodim kukuruz i želim da se informišem o tome kako da uštedim 30 posto uz manju potrošnju vode, koji su to sistemi, koji je najbolji, onda vas platforma usmerava na trendove na tržištu, iako je sve u naučnom domenu, dakle, nisu još ni previše upućeni na široko tržište, vi možete da dođete do konkretnog rešenja i da u njega ulažete, ili da istražite dalje, ili od njega napravite svoj proizvod, kaže Marko Čadež, predsednik PKS.

Ukratko, uz pomoć veštačke inteligencije, skraćuje se vreme koje je nekada bilo potrebno da se bilo šta istraži – od novih naučnih dostignuća, preko konkurencije do cene.

Nešto što će, na primer, omogućiti nekome iz Niša ko se bavi određenim poslom, bilo da je to reciklaža ili recimo, nabavka sirovina, gde je moguće to nabaviti najpovoljnije i tako najbrže rešiti konkretni problem u proizvodnji. Tako bi trebalo da se poveća konkurentnost i produktivnost, što jeste jedan od najvećih problema naše privrede, kaže Aleksandar Milićević, predsednik RPK Niš .

To su konkretni alati koji će vam pomoći da napravite posao, napravite proizvod, dizajnirate ulugu i nju praktično prodati gde treba, dodaje Čadež. 

Servis nije besplatan, ali će biti subvencionisan, kaže Milićević. 

Za sada se ne zna tačno koliko će pristup platformi koštati, kao ni kolika će biti subvencija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com