TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne VESTI

UZ POMOĆ USAID-A SMANJENJE POTROŠNJE GASA U NIŠU (VIDEO)

U jeku gasne krize zbog rata u Ukrajini, Evropa preduzima dosad neviđene mere štednje. Građane čak savetuju i da se ređe tuširaju!

Kod nas nije otišlo baš dotle, ali štednja sve skupljih energenata jeste prioritet.

Manja potrošnja gasa i veća upotreba obnovljivih izvora energije su u fokusu i projekta “Bolja energija”. Sprovode ga niška i knjaževačka toplana uz finansijsku podršku USAID-a. Cilj je da se što ranije otkriju curenja u mreži i smanje troškovi i zagađenje.

Ovaj projekat se tiče postavljanja 24 logera na 24 šahte širem naše distributivne mreže, šahte će biti opremljene senzorima temperature i pritiska, što će nam omogućiti da u svakom trenutku znamo stanje naše mreže, što će nam pomoći u bržem otkrivanju curenja, objašnjava v.d. direktora JKP Gradska toplana Niš Predrag Milačić. 

Ovo je drugi projekat koji Gradska toplana Niš realizuje sa USAID-om u poslednje tri godine.

Prvi projekat je bio u unapređenju kotlovskog postrojenja, a ovaj se fokusira na sistem na detekciju curenja u mreži. Cilj je da se smanji potrošnja plina koji se uvozi, da se smanji emisija CO2 gasa. Projekat se odnosi na to da se što ranije otkriju curenja u mreži i da se smanji potrošnja i zagađenje, kaže direktor projekta “Nova energija” Daniel Berg.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com