TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

VANREDNO I U CRNOJ TRAVI, STRUJA SE VRAĆA U SVRLJIŠKA SELA

Posle Ivanjice, Nove Varoši i delova Vranja, od jutros je vanredna situacija proglašena i u Crnoj Travi, gde je napadalo između 80 cm i metar snega a smetovi su visoki i preko metar, javio je RTS.

Komandant Štaba za vanredne situacije Slavoljub Blagojević je izjavio da su sve mahale potpuno zavejane, da nijedan put nije prohodani da nema ni dovoljno mehanizacije. U dve mesne zajednice, bez struje je 200 stanovnika, a škole u pojedinim mesnim zajednicama neće raditi. Prema njegovim rečima, u samoj Crnoj Travi je stanje redovno, a problem su naselja izvan grada gde je odsečeno 600 stanovnika.

“Trebaće nam najmanje desetak dana da se dođe do svih“, rekao je Blagojević.

BEZ STRUJE JOŠ 19 SVRLJIŠKIH SELA

Na području Opštine Svrljig, bez struje je još 19 sela, a sam Svrljig i stala sela dobili su struju u nedelju, izjavio je za Zonu plus predsednik Opštine Miroslav Marković.

Kvarovi na mreži nastali su u noći između subote i nedelje, kada su, prvi put, bez struje ostali stanovnici Svrljiga i svih 38 sela. 

“Situacija je mnogo bolja danas. Imamo veliku ispomoć, na terenu je i oko 40 ljudi iz drugih ispostava EPS-a, a i vojska je poslala mašine”, rekao je Marković za Zonu plus.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu a struja bi do kraja dana trebalo da stigne i u preostala sela, kaže Marković.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com