TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Udarne

VEČERAS U 20 POČAST DR LAZIĆU

Večeras od 20 sati ispred Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene, Gradska opština Medijana odaće počast i zahvalnost dr Miodragu Laziću, za sve što je učinio za Srbiju i srpski rod. Poslednji pozdrav doktoru i junaku poslaće uz pesmu „Marš na Drinu“, dok će svetlima na crkvi biti prikazan njegov lik i srpska zastava.

Istočno Sarajevo: Dan žalosti zbog smrti doktora Lazića

 

dr Miodrag Lazić, intervju za Zonu plus 24. marta 2019. godine

Na području grada Istočno Sarajevo, u Republici Srpskoj, danas je Dan žalosti povodom smrti doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je spasio živote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.
Odluku o Dan žalosti zajednički su doneli predstavnici gradske i opštinskih vlasti u Istočnom Sarajevu.
U Istočnom Sarajevu zastave su danas spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave i zgradama gradskih opština, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.
Opština Istočno Novo Sarajevo sinoć je ispunila poslednju želju čuvenog srpskog hirurga, puštajući s razglasa na Trgu Republike Srbije pesmu “Marš na Drinu”. Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih spasavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je u Nišu od posledica virusa korona.
Inače, nadležni u Istočnom Sarajevu odlučili su da jedna ulica u tom gradu ponese ime doktora Miodraga Lazića.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com