TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

VELIKI ŠAHOVSKI TURNIR U DOMU VOJSKE U NIŠU

U Domu Vojske u Nišu održava se Veliki šahovski turnir jugoistočne Srbije,  u organizaciji Udruženja vojnih penzionera Niša. Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Takmiči se devet ekipa vojnih penzionera

Vojni penzioneri jugoistočne Srbije u Nišu su odmeravaju snage u šahu. Veliki šahovski turnir jugoistočne Srbije,  u organizaciji Udruženja vojnih penzionera Niša, održan je u Domu vojske.

Vojni penzioneri grada Niša jesu aktivni. Imamo šahovsku sekciju, zbog koje i organizujemo ovaj turnir. Biće tradicionalan, planiramo svake godine da ga organizujmo u ovom mesecu, rekao je predsednik Udruženja vojnih penzionera Niša Zoran Jašović.

Takmiči se devet ekipa iz ovog dela Srbije.

Imali smo dosta dobrih uspeha za zadnjih 15 godina i smatram da treba da se organizuje i liga trećeg doba Srbije, rekao je jedan od takmičara, majstorski kandidat Ranko Đurić iz ekipe „Pokret treće doba Niš 1“.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je podsetila na novu odluku o besplatnom prevozu za starije od 65 godina.

Mi smo u Nišu pre dve nedelje doneli odluku o besplatnom javnom prevozu za sve starije od 65 godina, bez obzira na visinu penzije, koja će važiti od 1. maja. Verujem da će na taj način oni lakše, brže i sigurnije da stignu do svojih prijatelja i porodice, rekla je Sotirovski.

Iz Udruženja vojnih penzionera Niša najavljuju i održavanje mini olimpijade u kasarni“Mija Stanimirović“.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com