TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

NIŠ SE SEĆA SVOJIH HEROJA

Prošlo je 25 godina od pogibije Aleksandra Milenkovića, vojnika na služenju vojnog roka. Njega i još četvoricu saboraca teroristi su na Kosovu i Metohiji  ubili iz zasede.

 

Heroji se ne zaboravljaju

Nišlija Aleksandar Milenković, vojnik na redovnom odsluženju vojng roka, poginuo je na Kosovu  i Metohiji na današnji dan 1999. godine. Kraj spomen table u ulici koja nosi njegovo ime položeni su venci.

“Pre 25 godina naš Aleksandar Milenković po kome nosi naziv ova ulica je  poginuo sa još četvoricom drugara – poginuo je njegov komandant bataljona kapetan Mitrović Dragan, zamenik kapetana Boro Adžemović i još dvojica vojnika Boban Nastić i Slobodan Čabarkapa. Njima slava većna i hvala što su položili živote na oltar otadžbine”, rekao je njegov saborac Ivan Milošev, inače član UO Udruženja herojske 37. Motorizovane brigade.

Od 2017. godine Milenkovićevo ime nosi jedna od pantelejskih ulica. Gradonačelnica obećava da će uskoro biti uređena.

“Ova ulica je pre nekoliko godina ponela njegovo ime i obaveza rukovodstva Grada, pošto je imovina čista, je da je pre svega asvaltira i na jedan dostojanstven način imamo sećanje na ovog mladog čoveka koji bi danas imao 47 godina”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Aleksandar je bio vojnik u 37. motorizovanoj brigadi od juna 1998. godine. Od početka marta meseca je bio u borbenoj grupi na ispomoć 125. motorizovanoj brigade i pripremi terena na koji će kasnije doći ostatak 37. brigede. Istakao se hrabrošću i odlučnošću u borbenim aktivnostima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com