TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VESIĆ: NOVA ZGRADA AERODROMA OD 1. JULA

Nakon 38 godina terminalna zgrada niškog aerodroma biće priključena na gradsku kolektorsku mrežu, rečeno je prilikom potpisavanja ugovora predstavnika ministarstva građevinarstva, Aerodroma Srbije i kineske firme “Shnadong”. Oprema je vredna 600 miliona dinara, a radovi će trajati do prvog jula ove godine kada će i biti puštena u rad nova terminalna zgrada, najavio je resorni ministar Goran Vesić.

Potpisivanjem ugovora sa kineskom firmom Shandong najavljena je nova faza radova na kompleksu aerodorma Konstantin Veliki u Nišu. Reč je o projektu koji podrazumeva izgradnju saobraćajne infrastrukture i pratećih instalacija kako bi do leta bilo i prvih putnika u novoj terminalnoj zgradi, a u koju je, do sada, uloženo 10 miliona evra.

Naručena je oprema vredna 600 miliona dinara koja će stići pre roka, u maju i svih ovih 80.000 kvadrata odnosno 54.000 kvadrata koji se rade sa pristupnim saobraćajnicama koštaće ukupno 16 miliona evra, i sve radove ćemo završiti do 1. jula”, istakao je Vesić.

Ugovorom je predviđeno da se izgrade dva kiliometra saobraćajnica, sa pet elektropunjača, 580 praking mesta za vozila i 103 za kamione.

Postavićemo hidrotehničku, elektroenergetsku, telekomunikacionu mrežu, vodovodne cevi, cevi atmosferske kanalizacije i slično kako bi se kompleks aerodroma posle 38 godina priključio na gradsku kolektorsku mrežu”, objašnjava Mihajlo Zdravković v.d. direktora Aerodromi Srbije doo.

Pažljivo ćemo realizovati projekat kako bismo obezbedili implementaciju visokog kvaliteta napredovanje i dobar i kvalitetan završetak projekta koji će pomoći izgradnji ne samo ovog aerodroma već infrastrukture Niša i poboljšanju kvaliteta putovanja u budućnosti”, kaže Zhuaang Yong direktor China Snadong International Economic and Technical Cooperation Group.

Dobićemo novu modernu zgradu i ono što je najvažnije imaćemo i veći broj putnika jer smo već prošle godine oborili rekord iz 2019. godine”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Bez obzira na radove, aerodrom će nesmetano raditi odnosno svih letova će biti, ali sada ima manje parking mesta i putnici koji dolaze sopstvenim prevozom se usmeravaju na druga javna parkirališta i garaže u gradu. Polazna autobuska stanica na aerodromu, linija smer 34 A i 34 B je izmeštena i nalazi se pored parkinga za taksi vozila koja takođe nesmetano rade.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com