TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

VIŠE OD 11.500 PREKRŠAJA ZBOG NEVEZIVANJA POJASEVA (VIDEO)

Skoro 12.000 kazni zbog vožnje bez pojasa napisali su saobraćajci u Srbiji i to samo za šest dana pojačane kontrole. Istovremeno, registrovano je i oko 400 slučajeva nepropisnog prevoženja dece u vozilima. Statistika je pokazala da je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama prošle godine poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Takođe, kažnjeno je čak 137 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima. Tokom trajanja ove akcije pripadnici Uprave saobraćajne policije kontrolisali su 70.497 vozila i otkrili ukupno 30.082 različita prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju sve saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

 

STAMATOVIĆ: SVAKI DRUGI POGINULI PEŠAK JE OSOBA STARIJA OD 65 GODINA

U prošloj godini čak u saobraćajnim nezgodama pogunulo je 148 osoba starijih od 65 godina, kaže Branko Stamatović iz Agencije za bezbednost saobraćaja. Kako dodaje, stariji najčešće stradaju kao pešaci ili biciklisti. To znači da je svaki drugi poginuli pešak osoba starija od 65 godina.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com