TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VOZILA ROSU KRENULA KA SEVERU KiM, UOČI PROTESTA SRBA

Kolona oklopnih vozila ROSU krenula je iz Prištine prema severu Kosova i Metohije, uoči najavljenog protesta Srba

Na fotografijama i video snimku koji su objavljenji, vide se vozila ROSU koja se kreću u koloni, a mediji pišu da su se jedinice specijalne policije ROSU uvek okupljale u bazi Belvedere, u južnoj Kosovoskoj Mitrovici, svaki put pred njihov upad na sever.

Ovo kretanje jedinica ROSU dolazi uoči najavljenog mirnog protesta Srba na severu Kosova i Metohije, zbog odluke Prištine da im ne dozvoli da na teritoriji KiM glasaju na izborima 3. aprila.

premijer Kosova Aljbin Kurti

Iz kosovske policije su demantovali da su speijalne jedinice ROSU na sever krenule zbog bilo kakve konkretne aktivnosti, već da su ta kretanja uobičajena, prenela je Koha.

Inače, i albanski mediji na Kosovu i Metohiji preneli su vest da su se jedinice ROSU uputule ka bazi u Mitrovici.

Predsednik Aleksandar Vučić juče je rekao da je predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rešio da napadne Srbe, da je pogazio Briselski sporazum i da želi da sruši mir na KiM.

On je naveo da je po Kurtijevom nalogu iz kosovskih institucija smenjena sprski sudija Ljiljana Stevanović, a da je za danas pripremljena smena svih srpskih komandira, policajaca koji su bili na Sednici saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

Dodao je da je Kurti taj koji hoće da sruši mir na KIM i tavkim odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde on živi i na jugu i na severu KIM, poručujući da Srbija želi da se sačuva mir.

U međuvremenu, Kosovski policijski inspektorat (PIK) potvrdio je da razmatra pitanje učešća srpskih policajaca sa Kosova na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, u utorak u Beogradu.

Kurti je sinoć izjavio da je identifikovano 10 srpskih desničarskih ekstremističkih organizacija koje pokušavaju da destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu i najavio za danas sednicu Saveta za bezbednost.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com