TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo SVET VESTI

VRANJE: AMBASADORI EU POSETILI IZBEGLICE IZ UKRAJINE (VIDEO)

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre, posetio je zajedno sa svojim diplomatskim kolegama ambasadorom Finske, ambasadorom Poljske, zamenikom ambasadora Francuske i prvim sekretarom Mađarske, izbeglice iz Ukrajine smeštene u Centru za azil u Vranju.

Delegacija je obišla Centar i razgovarala sa izbeglicama iz Ukrajine koji su svoj mir od ratnih dejstava u toj zemlji našli u vranjskom centru.

Delegacija evropskih diplomata zajedno sa komesarom za izbeglice i migracije Republike Srbije Vladimirom Cucić obišla je Prihvatni centar u Vranju u kome je smešteno više od 40 izbeglih lica iz Ukrajine. Uglavnom je reč o ženama koje su sa svojom decom nakon nekoliko dana putovanja svoj mir pronašle u Vranju.

Evropske diplomate na čelu sa Šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadorom Emanuele Žiofre, obišli su prostorije Prihvatnog centra i razgovarali su sa izbeglicama o njihovim problemima, kao i o uslovima u kojima trenutno borave.

Nakon razgovora Šef Delegacije Evropske unije je istakao da Srbija ima velikog iskustva u rešavanju problema sa ibeglicama i interno raseljenim licima, što zbog ratova devedesetih, što zbog migrantske krize od pre nekoliko godina.

Evropska unija već godinama sarađuje sa Komesarijatom za izbeglice i pomaže da Srbija izgradi svu potrebnu infrastrukturu i stvori što humaniji sistem za zbrinjavanje izbeglica.

Savetnik Ambasade Ukrajine u Srbiji, Martinjuk Markom zahvalio se Srbiji i svim njenim građanima na gostoprimstvu izbeglicama iz Ukrajine.

O dosadašnjim iskustvima Komesarijata govorio je Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Očekuje se da i u narednom periodu izbeglice iz Ukrajine dolaze u Prihvatni centar u Vranju, a iz Komesarijata kažu da ima dovoljno raspoloživih soba za sve.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com