TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ: DOBRI SASTANCI U MINHENU, EPOHALNIH NOVOSTI NIJE I NE MOŽE DA BUDE

(FOTO: Makron, Vučić i Šolc)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Minhenu, gde učestvuje na 59. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji imao dosta bilateralnih sastanaka i da su oni bili precizni i jasni.

Vučić i Blinken

On je rekao da je imao važne razgovore sa predstavnicima Grčke, Nemačke, Francuske, EU, SAD, Velike Britanije.

“Razgovarali smo o dijalogu sa Prištinom, našim političkim i ekonomskim odnosima. Mislim da smo dobro zastupali interese Srbije i ljudi moraju da znaju da epohalnih novosti nema i ne može da bude. Došli smo ovde i mogli smo precizno i racionalno da objasnimo našu poziciju, mada je to u eri društvenih mreža teško. Naišli smo na poštovanje SAD, Francuske, Nemačke, Grčke, Velike Britanije”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sutra će nastaviti da razgovara o dijalogu.

“Borelj je bio tu prisutan, razgovarali smo i o neophodnosti formiranja ZSO, šta ćemo da razgovaramo u okviru pregovaračkog plana, oni su sami rekli da znaju koje su linije koje Srbija ne može da prekorači. Bili smo precizni i jasni i bolje je da sastanci traju i pola sata, a ne satima”, rekao je on.

VUČIĆ: U POSEDU SMO JOŠ JEDNE NOTE O POVLAČENJU PRIZNANJA NEZAVINOSTI KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu da je naša zemlja u posedu još jedne note o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

“Ali je dogovor sa tom zemljom da sačekamo 23. ili 24. februar, odnosno desetak dana da sačekamo, pa ćemo da obelodanimo tu zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da bi to bila 27. ili 28. zemlja koja je povukla priznanje, pošto za jednu zemlju nismo sigurni jer je, kako je kazao, “na ivici”.

VUČIĆ: OZBILJAN I KOREKTAN SASTANAK SA MAKRONOM I ŠOLCOM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se i sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

Vučić i Micotakis

Prethodno, Vučić se sastao sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, na marginama 59. Minhenske konferencije o bezbednosti.

“Ozbiljan i korektan sastanak sa najodgovornijim ljudima EU o procesu dijaloga sa Prištinom, francusko-nemačkom planu i našim bilateralnim odnosima”, objavljeno je. na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Vučić se prethodno na marginama minhenskog skupa sastao sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, kao i sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Severene Irske Džejmsom Klaverlijem.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com