TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika SVET VESTI

VUČIĆ IZ DAVOSA: PRIČATI O UKRAJINI I RUSIJI BEZ HISTERIJE? NEMOGUĆE! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio za RTS da je na skupu u Davosu govorio o problemima sa kojima se suočavamo, kao i da svaki dan čujemo poruke priznajete nezavisno Kosovo ili uvedite sankcije.

Samo je Srbija bombardovana i napadnuta od strane NATO zemalja, mnoge od njih su i članice EU, morate da imate tu vrstu posebnosti u glavi kada sa nama o tome razgovarate, poručuje Vučić.

Ističe i da za sada ne postoji mogućnost da Srbija uvede sankcije Rusiji, kao i da veruje da će imati korektan i dobar razgovor sa ruskom stranom i da ćemo dobiti fer cenu gasa.

U DAVOSU O UKRAJINI, RUSIJI, BALKANU, HRVATSKIM PRETNJAMA…

U Davosu je i danas dominantna tema bila Ukrajina, Rusija i ruski uticaj na region.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji učestvuje na Svetskom ekonomskom foumu kaže da je imao niz dobrih sastanaka sa brojnim evropskim i svetskim zvaničnicima.

Takođe, i da se razgovaralo o problemima, a i da je izneo različite stavove Srbije o nekim gorućim pitanjima za Balkan.

A pomenuo je i pretnje iz Hrvatske koje stižu nakon što je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske za ratne zločine počinjene nad Srbima u “Oluji”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Davosu imao niz dobrih sastanaka sa brojnim evropskim i svetskim zvaničnicima, dodajući da je iskreno i otvoreno govorio o problemima, ukazao na drugačije viđenje situaciji u BiH od većine prisutnih i izneo različitre stavove u odnosu na Aljbina Kurtija.

“Ovde smo imali brojne razgovore, sa predsednicima i premijerima, od Jermenije, do premijera Lihtenštajna, drugih zemalja, svima iz regiona koji su bili prisutni, ali razgovara se o istoj stvari”, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Takođe, dodao je da je razgovarao i sa predstavnicima EBRD, finansijskog sekotra, Miroslavom Lajčakom, i drugima iz, kako kaže, “evropskog krema”, iz OEBS-a i drugih organizaija.

“Suština je u tome da sam bio iskren, otvoren, govorio o problemima, ukazao na drugačije viđenje situacije u BiH od većine pristunih, kao i različite stavove u odnosu na Kurtija”, rekao je Vučić i dodao da ne može da otkriva detalje sa sesije “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, zbog pravila, ali je ukazao da su na skupu izneli potpuno različite vizije budućnosti Balkana.

U Davosu je i danas dominantna tema bila Ukrajina, Rusija i ruski uticaj na region. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji učestvuje na Svetskom ekonomskom foumu kaže da je imao niz dobrih sastanaka sa brojnim evropskim i svetskim zvaničnicima. Takođe, I da se razgovaralo o problemima, a I da je izneo različite stavove Srbije o nekim gorućim pitanjima za Balkan. A pomenu je I pretnje iz Hrvatske koje stižu nakon što je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske za ratne zločine počinjene nad Srbima u “Oluji”.

Dodao je da je razgovarao i sa pojedinim šefovima inostranih službi, predsednicima država, te da je od predsednika Jermenije dobio poziv da poseti Jerevan, na šta je uzvratio pozivom kolegi da poseti Srbiju.

Takođe, izdvojio je razgovor sa Klausom Šbavom, kojeg takođe uskoro očekuje u Beogradu.

“Mnogo sam razgovarao o tome kako možemo da se postavimo danas u svetu, a razgovarao sam i sa seficom američke Eksim banke, o velikom zajmu u budućnosti, za značajne energetske projekte, za solarne, a kasnije i hidro projekte. To je bio odličan sastanak, kratak, ali konkretan, brz. Dobro smo se dogovorili i verujem da ćemo uskoro izaći sa konkretnim planovima”, rekao je Vučić.

Vučić sa Abazovićem o bilateralnim pitanjima i O.Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas, tokom učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem.

“Odlična prilika da sa Abazovićem, tokom Svetskog ekonomskog foruma razgovaram o bilateralnim pitanjima, ali i da ga još jednom pozovem da nam se pridruži na sastanku inicijative ”Otvoreni Balkan”, na Ohridu”, napisao je Vučić na instagramu uz fotografije sa Abazovićem.

Predsednik Srbije je prethodno danas učcestvovao na sesiji “Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu”, u okviru Foruma u Davosu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com