уторак, јун 25

VUČIĆ NA SAMITU OTVORENOG BALKANA: MIR I STABILNOST KLJUČNI ZA REGION (VIDEO)

0
18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predstavnicima Evropske unije na tome što poštuju odluku Srbije, Albanije i Severne Makedonije da same naprave projekat kakav je „Otvoreni Balkan“ i izrazio nadu da će u budućnosti još zemalja biti deo tog projekta.

Vučić je na samitu u Beogradu, koji se održava u okviru „Otvorenog Balkana“, zahvalio evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varhejiju, koji se učesnicima skupa obratio putem video poruke u kojoj je naglasio značaj regionalne saradnje“ kao i ambasadoru Evropske unije u Srbiji Emanulu Žiofreu, koji prisustvuje samitu.


„Verujem da je važno i siguran sam da ljudi iz EU kojima sam zahvalan sam na tome što poštuju odluku naroda Zapadnog Balkana, naše tri zemlje za sada, a nadamo se da će biti još partnera u budućnosti, da sami napravimo određeni projekat, jer uvek su najbolje ideje tek dobijale smisao kada su bile urađene ovde na Balkanu“, rekao je Vučić.

 

Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija ocenio je danas da proces Otvorenog Balkana nezaustavljiv jer nikome nije ništa loše doneo, pe je tako i pristupanje BiH tom procesu sasvim izvesno.

 

Leave a reply