TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

Vučić naredio da se podignu “migovi 29”, nepoznati dronovi osmatrali položaje srpske vojske

Na području Merdara i u okolini Raške primećeni su nepoznati dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije, prenose mediji.

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

U cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski “migovi 29” u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letelice.

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni, jer je vrhovni komandant izdao naređenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oruđem.

Brnabić: Podigli smo MIG-ove,ako se ponovi rusicemo dronove

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su avioni MIG Vojske Srbije podignuti nakon što su bespilotne letelice snimale aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ona je objasnila da je nalog dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant i da je taj nalog sada trajan.

“Ako se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo da srušimo te letelice, što bi uradila svaka zemlja”, rekla je Brnabić za RTS, ne navodeći koja je zemlja poslala dronove.

Ona je precizirala da su bespilotne letelice snimale dve kasarne u Kopnenoj zoni bezbednosti i istakla da je reč o bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

Prema njenim rečima, podizanje borbene gotovosti vojske ima veze sa tim incidentom.

“Verujem da postoji veza i da ima mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su naši planovi u vezi sa obezbeđivanjem Srba na KiM. Mi ćemo se kao i do sada truditi da čuvamo mir i bezbednost i da pozitivno utičemo na bezbednost”, istakla je Brnabić.

Dodala je da je to u ovom trenutku izuzetno teško, jer ima ljudi koji ne razmišljaju racionalno i koji će upotrebiti sve što se može upotrebiti da dalje destabilizuju situaciju i da jednostranim potezima ugroze bezbednost ne samo kod nas nego i šire na prostoru Balkana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com