VUČIĆ: NEMA NIŠTA OD DIJALOGA SA PRIŠTINOM, SVE SU TO ŠUPLJE PRIČE

VUČIĆ: NEMA NIŠTA OD DIJALOGA SA PRIŠTINOM, SVE SU TO ŠUPLJE PRIČE

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras, povodom odluke institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, da će naš odgovor biti trezven, ali ubitačan i istinit i pozvao Prištinu da tri puta razmisli pre nego što to uradi.

Mi nikakve vojne, ovakve ili onakve akcije nećemo da preduzimamo, ali ih molimo da ne pokušavaju da otimaju imovinu našem narodu i da ne pokušavaju da progone i proteruju naše ljude, to je naša velika molba. Mnogo molimo te silne i moćne da to ne rade. To je naša najveća molba, rekao je Vučić u obraćanju javnosti iz Predsedništva Srbije.

Rekao je da imaju dovoljno vremena do 30. septembra, da tri puta razmisle da li će to da rade ili neće. “Čini mi se da imaju pametnija posla u ovom trenutku, a možda i nemaju. Kada god postavite pitanje, a gde su vam principi, pošto vidimo Rusija je strašno pogazila međunarodno pravo, pa što bombardovaste Beograd, a ne napadoste Moskvu i kada to pitate shvatite da principi i vrednosti ne postoje”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, shvatite da postoji njihov donji deo leđa koji je zabrinut za svoju sudbinu zbog nečijeg nuklarnog oružja, kao i u slučaju nafte i ništa više od toga.
Vučić je dodao da mu je ovo najoštrija konferencija za medije koju je održao, ali da je to uradio sa osmehom, pošto je svaka reč istinita.
“Što se lične sudbine tiče, sa ovom konferencijom sam ušao u istoriju jer sam im rekao u lice kako nas varaju i uništavaju. Ali, nije problem da misle da smo glupi, već da misle da su oni mnogo pametni. Ceka me Lajčak da nastavim ove divne razgovore”, rekao je Vučić završavajući svoje obraćanje.

Srbi više nece da trpe, PR planira napad na sever do 1. oktobra

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je, nakon poslednje odluke Prištine, razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koji, ističe, neće više da trpe takve stvari.

“Neće više to da trpe, jednostavno, neće više da trpe upade specijalnih jedinica na sever. Neće”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.
Kako je rekao, rok koji je Priština odredila za odluku o tablicama je 30. septembar, što, ističe, znači da Priština planira opšti napad na Sever najkasnije do 1. oktobra, kako god ga nazvali.
“I to građani treba da znaju i da znaju da su Albance sa KiM podržali predstavnici Kvinte”, naglasio je predsednik Srbije.
On je ukazao i da predstavnici Kvinte, kada kažu da će kazniti Albance u Prištini za njihove poteze – lažu kao i uvek, jer čim Priština podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, promene mišljenje i kažu – jesu, naljutili su nas, ali moramo da ih podržimo.
“Njih brine samo njihov interes. Amerikanci su tu najmanje bahati i arogantni u odnosu na druge. Imate bezbroj primera u kojima nas ponižavaju ili misle da mogu da nas ponižavaju. Večeras sam rešio da kažem – ok, nije meni problem da to trpim i slušam, radim to već 10 godina, praveći se da sam gluplji nego što jesam, ali ne mogu da trpim da vi mislite da ste mnogo pametniji”, rekao je Vučić. Sada sprovodite golu silu, da vidimo dokle i kako, ali znajte da ne mislimo da ste mnogo pametni, poručio je predsednik Srbije.
“A, pogotovo nemojte da nam pričate o pravu, a još manje o pravdi. Samo to nemojte”, rekao je Vučić.

“Nema ništa od dijaloga BG i PR, to su šuplje priče”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je večeras da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara posle najnovijih odluka Prištine.
“Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, posle ovakvih odluka čemu dijalog o Zajednici srpskih opština, a ne smeju da zalepe transparent. O čemu?”, upitao je Vučić nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li se nove odluke Prištine mogu tumačiti kao još jedna provokacija Aljbina Kurtija sa ciljem da se isprovocira Srbija jer već mesecima premijer privremenih prištinskih institucija priča da će Srbija napasti Kosovo kao što je Rusija napala Ukrajinu, pogotovu što se očekuje da se nastavi dijalog na najvišem nivou.
Vučić je ironično upitao da li bi trebalo da se razgovara o tome kako hapse ljude koji imaju srpsku zastavicu u automobilu i navodi da su uhapsili Bogdana Labana zato što su mu našli srpsku zastavu.
“Šta, jel to krivično delo? Rekao sam Lajčaku, zamisli ti ideš sa zastavicom Slovačke pa te uhapse i drže tri sata u zatvoru u Prištini. Na šta to liči?, naglašava predsednik.
Pita i da li je neko osudio to, kao i da li je neko osudio to što hapse ljude koji okače baner sa Zajednicom srpskih opština, što je potpisano u Briselu.
Konstatuje da je na KiM zabranjeno čak i ono što je potpisano u Briselu jer, kako ironično primećuje, “suverena država ima pravo da hapsi kako hoće i koga hoće”.

“Zamislite da smo to mi uradili? O čemu da pričamo, šta da pričamo, spremni smo, ali šta da pričamo. Da napadamo nikoga nećemo, ali ih molimo da ne napadaju naš narod, molimo ih”, navodi Vučić. Predsednik Srbije precizira da nikome ne preti, već da ih moli.

“Mi njih molimo, oni prete, a mi molimo. Molimo ih da to ne rade”, poručuje Vučić.