недеља, јул 14

VUČIĆ: I PETA ZEMLJA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA

0
18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je i još jedna, peta zemlja, povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali nije precizirao o kojoj zemlji je reč.

Imamo i petu zemlju koja je je povukla priznanje Kosova i čekam da krenu u neku porecuduru za ulazak u neku međunarodnu organizaciju pa da vam pokažem sve papire koje imamo, rekao je Vučić večeras na konferenciji za novinare.

On je poručio Prištini da se zaustavi i istakao da Srbija traži samo pošten pristup, kompromise, a ne primoravanje.

„Držim konferenciju samo da bih izneo upozoravajuću molbu jer ne znam šta drugo da učinim i kažem. Samo da im kažem – zaustavite se ljudi“, poručio je Vučić. On je ukazao i da Srbija nema drugo oružje sem istine.
„Mi ćemo da ih molimo i verujem da će biti neko pametan da usliši naše molbe, a da dopustimo nove Oluje i Bljesak, taj film ponovo nećete gledati“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara šta znači da Srbija više nema kud, i šta će preduzeti ukoliko te molbe iz Prištine ne prihvate i ako počnu da oduzimaju tablice od 1. septembra.
Vučić je rekao i da ne zna o čemu više da se razgovara i šta da uradi. Na pitanje da li narod treba da bude zabrinut, on je dodao da svi treba da budu zabrinuti.
„Stvari se samo pogoršavaju, a oni pokušavaju kosovski problem da završe što pre da im ne bi Putin ispostavio pet Kosova – DNR, LNR, Krim, Herson, Zaporožje“, rekao je Vučić.
„Može im se, ili tako misle sve praveći se da je to demokratski princip. Ako mislite da postoji neka bolja ideja ili da treba da ćutimo i da pustimo da se to desi, ja neću da ćutim“, poručio je Vučić.
On je dodao i da će nova vlada uskoro biti formirana pa može da ćuti i da donese drugačiju odluku, a i skupština isto tako, ako bude postojala drugačija većina koja misli da je demokratski da ćutimo i da se pravimo da je sve u skladu sa međunarodnim pravnim normama.

„Ja neću da se pravim, bolje da me nema, nego da slušam gluposti koje mi vređaju inteligenciju i to oni koji nemaju mnogo više inteligencije“, rekao je Vučić i zaključio da je suštinsko pitanje ko je taj ko ruši međunarodne zakone.

Leave a reply