TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ: PO PITANJU DINARA NEMA NIKAKVOG DOGOVORA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema nikakvog dogovora po pitanju dinara na KiM. Povodom predstojeće rasprave u Savetu Evrope o prijemu u članstvo tzv. Kosova u to telo, Vučić je, posle ceremenonije postavljanja kamena temeljca za novu japansku fabriku u Inđiji, rekao da će “biti interesantno”, ali da će u petak kada se vrati iz Brisela govoriti o svemu.

“Nemam nikakva očekivanja. Ono što sam ja govorio je nešto sa dalekosežnim posledicama i o tome ću u petak da govorim detaljnije. Nema po pitanju dinara nikakvog dogovora, vi tražite da se mi dogovorimo da ukinemo sopstvenu valutu na sopstvenoj teritoriji. Nećemo i ne možemo”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa Briselskim sporazumom i postojanju bilo kakvog pomaka kada je reč o statusu dinara na KiM.

Vučić je naveo da to mogu da urade Evropljani na silu, zajedno sa Prištinom, ali da će Srbija naći način kako da svom narodu dopremi novac.

“Nikakav problem, mučićemo se, mučiće se naš narod ali nećete moći da kažete da je to dogovoreno”, poručio je on.

Dodao je da to menja kompletnu igru u budućnosti.

“Čekam ih samo da vidim ovo oko Saveta Evrope, a tada će morati da se suoče sa tim što ću celom svetu da obelodanim kako i na koje sve načine su lagali i obmanjivali Srbiju i šta su sve radili protiv Srbije, ne ovi iz Prištine, već ovi zapadnjaci koji su se predstavili kao pošteni brokeri i pošteni posrednici”, rekao je on.

On je povodom predstojeće rasprave u Savetu Evrope o prijemu u članstvo u to evropsko telo tzv. Kosova rekao da će “biti interesantno”, ali da će u petak kada se vrati iz Brisela govoriti o svemu.

“O mnogo čemu, i tada ću iznositi podatke o različitim stvarima mnogi će biti iznenađeni. I iz oblasti korupcije i kriminala, ali i evropskih integracijam, situacije u odnosnima sa Prištinom, o svemu što se događa u Republici Srpskoj, BiH a tiče se srpskog naroda. Pripremam se za petak”, rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše predstojeću raspravu u Savetu Evrope.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com