TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika VESTI

KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE: SUTRA NASTAVAK RASPRAVE O IZBORU BRNABIĆ ZA PREDSEDNICU PARLAMENTA

Poslanici Skupštine Srbije za danas su završili raspravu o kandidaturi Ane Brnabić za predsednicu parllamenta.

Na današnjoj sednici taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

Konstitutivna sednica nastavlja se sutra. Današnju raspravu obeležila je polemika vlasti i opozicije – negodovanja, transparenti i koškanje sa obezbeđenjem.

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je najveći uspeh aktuelne vlasti to što je od 2012. godine 28 država povuklo priznanje lažne države Kosovo.

Govoreći na sednici Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da se do 2012. godine na KiM izgubilo bukvalno sve što je moglo.

BRNABIĆ: POVLAČENJE PRIZNANJA TZV. KOSOVA NAJVEĆI USPEH VLASTI

Da bi se Zapad i zapadni partneri nekako dobrovoljili, počevši od 2001. godine, kada je tadašnja vlast pustila na slobodu više od 1.800 albanskih terorista. I tako se krenulo. Pa onda preko 2004. godine, kada je bio pogrom srpskog naroda na KiM, kada su vlasti u Beogradu ćutale i nisu radile apsolutno ništa”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da su tadašnje vlasti iz svojih kabineta gledale kako gore i Devič i Bogorodica Ljeviška, i kako se etnički čiste od Srba šest gradova i devet opština na KiM, kako se proteruju ljudi, maltretiraju starci, teraju deca.

“Pa onda 2008. proglašenje nezavisnosti od strane grupe ljudi u Prištini, gde je tada naša vlast izdala jedno saopštenje za medije. Pa 2010. godina, kada se prebacuju pregovori iz Ujedinjenih nacija, gde imamo i prijatelje i partnere i koje ne priznaju tu tzv. lažnu republiku Kosovo, prebacuju se u Brisel i tako dalje”, navela je Brnabić.

Istakla je da je uz povlačenje priznanja tzv. Kosova, najveći uspeh aktuelne vlasti – jedinstvo srpskog naroda na KiM.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com