TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

VUČIĆ SA HILOM O RAZGOVORIMA U BRISELU I FORMIRANJU ZSO      

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom i obavestio ga o poslednjoj rundi razgovora u Briselu.

“Saglasili smo se da je hitno formiranje Zajednice srpskih opština od prioritetnog značaja, ali i da je potrebno još mnogo napora, rada i razgovora kako bi se rešili nagomilani problemi u svakodnevnom životu građana na Kosovu i Metohiji”, napisao je Vučić na instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Vučić se zahvalio na pozivu za učešće na predstojećem Samitu za demokratiju koji će se održati onlajn u martu ove godine, a na kojem će biti reči ne samo o značaju demokratskih vrednosti u današnjem svetu, već i o ekonomskim globalnim perspektivama.

“Razmenili smo mišljenja i o planovima Srbije u pogledu diversifikacije izvora energije i energetske efikasnosti, ali i o brojnim drugim pitanjima od obostranog interesa”, rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Predsednik Srbije je razgovarao i sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva, Šan Mekleod.

Vučić za ambasadorkom UK o dijalogu i nastavku evropskog puta Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, toku dijaloga Beograda i Prištine, nastavku evropskog puta Srbije, kao i ratu u Ukrajini.

Tom prilikom, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Ambasadorka Makleod je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Takođe je iskoristila priliku da uruči pozov predsedniku Vučiću da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje, navedeno je u saopštenju.

AMBASADA NEMAČKE U PRIŠTINI: BEZ ZSO DOGOVOR NEĆE BITI MOGUĆ

Ambasada Nemačke u Prištini saopštila je da tzv. Kosovo sada mora da pokaže spremnost da započne konkretne razgovore o Zajednici srpskih opština (ZSO) jer bez toga dogovor neće biti moguć.

„Kosovo sada mora da pokaže spremnost da započne konkretne razgovore o ZSO. Jer bez toga dogovor neće biti moguć“, naglašeno je u odgovoru nemačke ambasade u Prištini za TV Kljan Kosova.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com