TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

VUČIĆ SA MAKRONOM O SITUACIJI NA KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je razgovarao telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kojem je, kako je naveo, predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da je Makrona zamolio da uloži dodatan napor “kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije”.

“Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju otvorenih pitanja”, naveo je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” i istakao da je sa Makronom, kao i uvek, imao otvoren i ozbiljan razgovor.

Vučić je dodao da je tokom razgovora naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu i očuvanju mira, iako je, kako je istakao, srpska zajednica na Kosovu i Metohiji jedina etnička grupa u Evropi koja je izložena konstantnom nasilju.

Predsednik Srbije naglasio je da je zahvalio Makronu na spremnosti da sasluša Beograd, kao i na odlučnosti da se dodatno angažuje kako bi se, kako je podvukao, razrešila izuzetno složena i nadasve opasna situacija na KiM.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com