TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VUČIĆ SE U NIŠU SASTAO SA VOJNIM VRHOM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je drugi dan posete Nišavskom okrugu sastankom sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu.

Sastanku u kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu prisustvuje i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Vučić u Nišu u kasarni Mija Stanimirović

 

Vučić na vojnom prikazu rada diviziona samohodnih haubica

Na istom mestu, predsednik je održao i sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu, nakon čega je prisustvovao prikazu rada diviziona samohodnih top haubica “NORA B-52 M15”.

U prikazu, na prostoru kasarne “Mija Stanimirović” u Nišu, učestvuje 12 samohodnih haubica Nora, jedno vozilo za podršku i jedno vozilo u kome je računarska baza za upravljanje vatrenom dejstvom.

Prikaz se sastoji iz tri dela: prvi je marševski, drugi zauzmanje pozicija za dejstvo i treći vatrana podrška jedinicama kopnene vojske.

Pored predsednika Vučića, prikazu prisustvuju i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Nakon toga predsednik će prisustvovati prikazu vežbe jedinica Vojske Srbije na položaju Lisinac.

Na kraju drugog dana posete Nišavskom okrugu, predsednik će posetiti Doljevac, gde će obići biblioteku.

Vučić je započeo posetu Nišavskom okrugu juče i to obilaskom renovirane Osnovne škole “Ivan Vušović” u Ražnju, nakon čega se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica te opštine.

Predsednik se u Nišu sastao sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga, a nakon toga obišao je prehrambenu industriju “Yumis”.

Vučić je juče u izjavi medijima kazao da će za Nišavski okrug iz tekuće budžetske rezerve biti izdvojeno 600 miliona dinara, a od toga samo za grad Niš 450 miliona dinara, dok će Doljevac, zbog kredita koji je ranije uzet, dobiti 40 miliona dinara.

Ražanj, Merošina i Gadžin Han, kako je kazao predsednik, dobiće po 20 miliona dinara, a Svrljig i Aleksinac po 15 miliona.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com