TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija region i Srbija

VUČIĆ: U GASU IMAMO 1,3 MILIJARDI EVRA, UGALJ SVUDA KUPUJEMO (VIDEO)

Država sve čini kako bi se pripremili energenti za zimu, vrednost gasa koji Srbija ima u skadištima iznosi više od 1,3 milijarde evra, a ugalj se kupuje na svim stranama gde je to moguće, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kada je u pitanju ugalj, Vučić kaže da na deponijama trenutno ima 813 000 tona, a da u jednom danu tokom zime potrošimo 115 000 tona.

Sa dodatnim količinama koje se vade, uglja će biti za oko 40 dana, pa se nastavlja sa kupovinom gde god može, poručio je Vučić.

Vučić o predstojećoj poseti Briselu: Nećemo se odreći svog prava i sporazuma

Predsednik Srbije boraviće 17. i 18. avgusta u Briselu, gde će razgovarati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i učetvovati u dijalogu sa Prištinom.

Vučić je poručio Kvinti i privremenim prištinskim vlastima da ne treba da sanjaju niti pokušavaju da Srbiju nateraju da se odreknemo svojih prava, da radi na uništavanju sporazuma koji su potpisani.

Vučić: Otadžbina spaja jezik i rod, uvek mislite na maticu

Inače, predsednik Srbije ugostio je oko 180 mladih sportista sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, koji učestvuju u kampu “Srbija te zove 2022”.

Sportski kamp “Srbija te zove” ove godina okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta, uzrasta od 12 do 15 godina.

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, kao i da se takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle”. Kamp organizuje Sportsko udruženje “Sportstars”, a podržala su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Vučića.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com