TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika VESTI

VUČIĆ: VIŠE OD SVEGA NAM NEDOSTAJE MIR; PATRIJARH: DA SE JEZIK ORUŽJA ZAUSTAVI (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je patrijarha srpskog Porfirija i episkope Srpske pravoslavne crkve, koji su se okupili na redovnom ovogodišnjem Arhijerejskom saboru SPC.

U otvorenom delu sastanka predsednik Srbije je poručio da je Srbija pod velikim pritiscima i zahvalio SPC na razumevanju i podršci.

Patrijarh Porfirije pozvao je na mir i da se jezik oružja zameni dijalogom.

Vučić, Porfirije i episkopi razgovarali duže od dva i po sata

Sastanak pedsednika Srbije Aleksandra Vučića sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem i episkopima SPC u Predsedništvu gde im je priređen i ručak završen je nakon više od dva i po sata.

Patrijarha i episkope iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike ispratili su ministri Nikola Selaković i Maja Gojković koji su takođe prisustvovali ručku.

Ručku u predsedništvu prisustvovali su i ministri Siniša Mali i Maja Popović.

Predsednik je ugostio patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i episkope SPC koji su se okupili na redovnom ovogodišnjem arhijerejskom Saboru Srpske pravoslavne crkve.

Tokom uvodnih obraćanja, predsednik i patrijarh govorili o izazovima koji su pred Srbijom, pritiscima kojima je izložena naša zbog nr uvedemo sankcija Rusiji…krizi koja je zashvatila ceo svet zbog sukoba u Ukrajini.

Ovogodišnji Sabor SPC održava se i uoči najavljene Liturgije pomirenja koju će sutra služiti Hramu Svetog Save u Beogradu patrijarh srpski Porfirije i arhiepiskop ohridski i makedonski Stefan, a sasluživaće svi arhijereji obe Crkve.

Tom liturgijom, kako je ranije najavila SPC, “vaspostaviće se liturgijsko i kanonsko opštenje dve sestrinske crkve” u skladu sa odlukom Sabora SPC.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com