TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija SVET Udarne

VUČIĆ: ZA 48 SATI PRVI UGOVOR SA UAE O KUPOVINI DRONOVA “SAMOUBICA” (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Abu Dabiju da će u roku od 48 sati biti potpisan prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova “samoubica”, koji će veoma brzo stići u Srbiju.

“To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u narednih pet ili šest meseci moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije”, rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme “IDEX 2023” u Abu Dabiju.

Istakao je da “vojska nije igračka” i da je to komplikovan proces i da su te procedure duge za prijem novog naoružanja u Vojsku Srbije.

Vučić je rekao da moramo dalje da radimo na svemu drugom, jer je izazovan period pred nama.

“Na osnovu ovoga što sam mogao da vidim po izjavama Putina jasno  je da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini što će, kao i inače ekskalacija sukoba, dodatno otežati poziciju Srbije u političkom, vojnom i svakom drugom smislu. To je kao što smo očekivali i očekujem da to vidimo već za dan, dva ili tri, velike promene na ratištu i značajne promene u daljem političkom delovanju ka Srbji, i sa zapadne strane, i od strane drugih međunarodnih faktora”, rekao je Vučić.

https://youtu.be/wGvzuq8vWJo

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com