TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika SVET Udarne VESTI

VUČIĆ ZA SUTRA SAZVAO SEDNICU SAVETA ZA BEZBEDNOST POVODOM NAPADA U MOSKVI

(Photo: Printscreen Russia Today – social media)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za sutra sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost povodom večerašnjeg terorističkog napada u Moskvi, potvrđeno je u Predsednišvu.

Predsednik Vučić zakazao je za 9 sati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

“Imamo mi više razloga, ovo je neposredni povod. Pre svega želim da izrazim građanima Ruske Federacije, rukovodstvu Rusije, najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi koji su ovako strašno zlodelo počinili biti privedeni pravdi, dakle, uhapšeni ili likvidirani”, rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

“BILO JE UPOZORENJA DA BI OVAKAV NAPAD MOGAO DA SE DOGODI”

Bilo je upozorenja da bi ovakav teroristički napad mogao da se dogodi. I ja sam to pominjao. Nema sumnje da smo sve bliži velikom svetskom sukobu koji će imati nesagledive posledice, rekao je Vučić,

Još 7. marta je američka ambasada pozvala svoje građane da ne idu u šoping centre. To su uradili zatim i Britanci i još neko. To znači da su njihove specijalne službe presrele određene razgovore i došle do informacije i znale da će to da se dogodi”, rekao je Vučić.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

“Neko će reći da su to uradili radikalni islamisti, neko će reći Kijev, Kijev će reći da je to Moskva uradila da bi mogla da preokrene to u medijskom smislu”, naveo je Vučić.

Kaže da nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini i daljeg približavanja svetskom sukobu o kome je već govorio više puta.

Dodao je da smo svakoga dana sve bliže velikom svetskom sukobu, najvećeim u istoriji, koji će odneti više života nego čak Drugi svetski rat.

Izrazio je nadu da se ovo što se desilo u Moskvi nikada više neće ponoviti.

Vučić: Preduzeće se mere radi bezbednosti

“Svima ostalima je važno da u šoping molovima, stadionima i svim drugim mestima gde ima veliki broj ljudi uradimo sve što je moguće da sačuvamo stanovništvo”, rekao je Vučić za tv Prva.

On je kazao da je još juče video propuste u bezbednosti, kada je tokom prijateljske utakmice Rusije sa Srbijom neko ušao na teren.

“Greška na utakmici ne sme da se dogodi, da vam uđe neko na teren, naročito ako ste zemlja u ratu. Siguran sam da će rusko rukovodstvo pronaći i krivce i poboljšati rad bezbednosnih službi”, rekao je Vučić.

On je ocenio i da smo blizu svetskom sukobu i rekao da je sinoć bilo teško u Ukrajini i da je večeras krenuo najžešći artiljerijski napad na Belgorod, rusku teritoriju.

“Želim da kažem da sve ide u sve lošijem smeru. Kada krenu napadi na belgorodsku oblast dabi se olakšalo trupama Ukrajine koje brane svoje oblasti to se radi ne jer veruju da mogu da postignu dubinski uspeh, već zato jer Rusi moraju da povlače deo snaga i dodatno unose strah i paniku u rusko stanovništvo”, rekao je Vučić.

Kako je rekao postoji jedna velesila koja nije Amerika i koja je poznata po tome.

“Videćemo rezultate istrage večerašnjeg napada u Moskvi ako su teroristi iz Dagestana ili Ukrajine videćemo ko je organizator”, rekao je on.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com