TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne

VUČIĆ: ZAHVALNI SMO JER JE DELEGACIJA SAD INSISTIRALA NA SPROVOĐENJU SPORAZUMA (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zahvalan američkoj delegaciji koja je prilikom posete Prištini insistirala na sprovođenju dogovorenih sporazuma.

sastanak Vučić – Šole

On je novinarima nakon dodele nagrada za najbolju fotografiju rekao da je sa delegacijom SAD juče razgovarao i o takozvanom francusko-nemačkom predlogu.

“Ukazali smo na ono što smo odgovorili o tome u našem non pejperu, na to koje su nam crvene linije. Govorili smo i o ZSO. Očekujemo i zahvaljujemo se za to što je delegacija SAD insistirala na sprovođenju sporazuma, a 20. nas očekuje veliki sastanak sa (Miroslavom) Lajčakom. Videćemo kako to izgleda”, rekao je Vučić.

Vučić: Sada je potpuno jasno da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana, ali biće teško

Vučić je rekao da je sa delegacijom SAD, koju je predvodio Derek Šole, razgovarao o KiM, bilateralnim odnosima, približavanju strateškom dijalogu Srbije i SAD, regionu, kao i o situaciji u Ukrajini.

Dodeljene nagrade za najbolje fotografije

FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/ nr

Na dodeli nagrada autorima fotografija sa konkursa “Naša najlepša Srbija” na izložbi njihovih radova, Vučić je izjavio da su oni pokazali koliko vole svoju zemlju i zamolio sve građane da, kako je rekao, u ovim vremenima smutnje, svetskih sukoba i geopolitičkih problema, nastave da čuvaju i vole “našu Srbiju i guraju je napred”.

Vučić je svima zahvalio i dodao da su izložene fotografije građani sami radili i kačili na društvene mreže, kao i da je poseban žiri o tome odlučivao.

“Svaka od njih slavi lepote naše Srbije i našu Srbiju, i u vreme kada u eri socijalnih mreža koje se neretko koriste za negativan odnos i kritiku svega, naša je obaveza da čuvamo zemlju, volimo i negujemo njene lepote”, istakao je Vučić.

Primetio je da je najmanje fotografija stiglo sa istoka zemlje, a najviše iz zapadne i centralne Srbije i izrazio očekivanje da će biti više radova sa istoka i juga zemlje.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com