уторак, јун 25

VUČIĆ ZAVRŠIO PRVU RADNU POSETU KATARU

0
10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je danas prvu radnu posetu Kataru, tokom koje je imao bilateralni sastanak sa emirom države Katar, šeikom Tamim bin Hamadom Al Tanijem.

To je bio njihov prvi susret, a dva lidera razgovarala su o bilateralnoj saradnji, ekonomiji, snabdevanju hranom, energetici, investicijama.

Posebna tema bila je Er Srbija, budući da je prvog čoveka Katara, Vučić zamolio da razmotre mogućnost da postanu strateški partner Er Srbije.

„Er Srbija pripada Srbiji, sada je profitna, a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju“, rekao je Vučić.

Sastanak sa šeikom, Vučić je ocenio kao izuzetno značajan za Srbiju i ukazao da je Katar zainteresovan za saradnju  u mnogim oblastima.

„Razgovarali smo o njegovoj skoroj poseti Srbiji, ali i o drugim važnim pitanjima“, rekao je Vučić, uz očekivanje da će emir ove godine posetiti Srbiju.

Takođe, predsednik Vučić je imao i niz važnh sastanaka sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o bitnim temama. Između ostalog razgovarao je sa predsednicima Maldiva, Bangladeša, Palestine, Slovenije i Poljske.

Osim toga, Vučić je u Dohi učestvovao i na 5.konferenciji, koju organizuju Ujedinjene nacije, a čiji je domaćin bio emir Katara. Prisustvo Srbije na ovoj konferenciji je od izuzetnog značaja, zaključio je Vučić.

Leave a reply