TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VUČKOVIĆ: NA UKLANJANJU BOMBE RADIĆE NAJISKUSNIJI DEMINERI

Bomba koja je pronađena u Nišu nije usamljen slučaj, to se nažalost dešava na teritoriji čitave Srbije jer smo prošli kroz mnoge ratove, kaže za Zonu plus nekadašnji deminer Slađan Vučković.

Ako je nešto dobro, dobro je da je na vreme uočena i nije bitno da li je iz NATO agresije ili iz Drugog svetskog rata. Ljudi će biti evakuisani, imamo toliko iskusnih ljudi, stručne deminere koji će na licu mesta proceniti da li će to zaostalo ubojito sredstvo, bilo bomba, raketa ili bilo šta da je, uništiti na licu mesta ili će prebaciti na neku drugu lokaciju gde će takođe biti uništeno, dodaje Vučković.

Vučković kaže da je u Srbiji deo teritorije još uvek kontaminiran.

Prema informacijama Centra za razminiranje iz februara meseca, na teritoriji Republike Srbije još ima oko 610 hiljada metara kvadratnih kontaminirane teritorije od kasetnih bombi, na 150 lokacija se nalaze velike bombe, velikog kalibra koje bi trebalo što pre uništiti i očistiti. 

Nezvanične informacije kažu da se na ovoj lokaciji u Nišu nalazi „tomahavk“ iz 1999. godine. Upravo je jednu takvu uništio Vučković 1999 godine u komandi tadašnje Treće armije.

Poruka građanima je da ako uoče nešto sumnjivo obavezno obaveste nadležne organe.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com