среда, јун 19

VULIN: ČAIR SPREMAN ZA PRIJEM INFICIRANIH (VIDEO)

0
255

Vojska Srbije učinila je sve što je potrebno da bi se Hala Čair stavila u funkciju lečenja, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je u pratnji gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i lekara obišao završne pripreme za prijem inficiranih u tom sportskom objektu. Kako kaže, u hali je spremno 256 postelja i sve je maksimalno komforno, u meri koliko je to moguće.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je sve ono što je taj grad trebalo da uradi ispunjeno u roku. Dodao je da se uporedo završava i sređivanje manjih prostora u dve škole, “Duško Radović” i “Mika Antić”, koje su takođe spremne za prijem zaraženih.
Doktor Goran Stanojević pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra za hiruršku delatnost potvrdio je da je ta institucija po nalogu Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja preuzela zdravstveni nadzor, odnosno medicinsku zaštitu pacijenata koji će biti tretirani u Sanitetskom centru Hala Čair.
– Naši pacijenti će biti asimptomatski, sa lakšom kliničkom slikom i organizacija osoblja, lekara, sestara i higijeničara već je obavljena, tako da spremni očekujemo prve pacijente za tretman – rekao je doktor Stanojević.

 

 

Leave a reply