TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Hronika region i Srbija Udarne

VULIN EKSKLUZIVNO-SMENJEN NAČELNIK SAOBRAĆAJNE POLICIJE U NIŠU (VIDEO)

 Smenjen je načelnik saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić, potvrdio je za Zonu plus ministar policije Aleksandar Vulin. Nakon stravične saobraćajne nesreće na Bulevaru Medijana u kojoj su stradali dvanaestogodišnji dečak i 48-godišnji čovek, Vulin najavljuje brojne mere kako bi ulice Niša bile bezbednije.

Na niškim ulicama biće više saobraćajnih patrola, koje će uvek biti vidljive, sa uključenom rotacijom, rekao je Vulin za Zonu plus. Postaviće se još nadzornih kamera koje će beležiti brzinu, a pomoć stiže i iz policijskih uprava drugih gradova.

„Desiće se promene unutar policije, biće veće prisustvo saobraćajnih patrola na ulicama, dogovorićemo i mere sa lokalnom samoupravom (tražićemo da se postave ivičnjaci, ograde gde treba…), ali ništa nećemo uraditi ako nemamo podršku građana. Molim Nišlije da se ne žale kada stižu kazne – to je jedini način da se divljanju na ulicama stane na put“ – rekao je Vulin.  

Vulin je o većoj bezbednosti u Nišu razgovarao i sa gradonačelnicomDraganom Sotirovski, koja je, kako kaže, izmedju ostalog obećala kompletno angažovanje Grada kako bi se „crne tačke“  pokrile bezbednosnim kamerama i obezbednila veća sigurnost Nišlija.

O STRADALIMA

“Hoću da izrazim saučešće porodicama tračino nastradalih. Nesreće u saobraćaju su posebno teške jer se uvek pitate “Jel moralo?” Šta je sve trebalo da se desi pa da do ovoga ne dodje?  Niš mora da bude bezbedan grad i svi moramo da učimo što je moguće da Niš bude siruniji”, kaže za Zonu plus ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

O PROTESTU GRAĐANA

„Građani imaju pravo da protestuju, mi smo čuli njihove zahteve, ali niko nema pravo da me optužuje da zataškavam ubistvo dvanaestogodišnjeg deteta! Policija je uradila svoj posao, mladić koji je bio za volanom je uhapšen, sada je sve na tužilaštvu“ – rekao je Vulin.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com