TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ZA 42 NERAZVIJENE OPŠTINE 320 MILIONA DINARA – MINISTARSTVO SE SELI U NIŠ! (VIDEO)

Od 44 nerazvijene opštine u Srbiji 42 su dobile bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara kako bi unapredili infrastrukturu i na taj način zadržali mlade ljude u svojim opštinama.

Ugovore sa Ministarstvom za razvoj nedovoljno razvijenih opština potpisali su predsednici opština u Nišu, jer je najveći broj takvih lokalnih samouprava upravo na jugu zemlje.

Zbog toga resorni ministar Novica Tončev najavljuje da se kabinet iz Beograda seli u Niš i da se u saradnji sa Gradom Nišom traži adekvatna lokacija.

Opštine čiji projekati nisu prošle konkurs su Merošina i Kučevo. Ipak i one će kroz druge programe dobiti sredstva za svoj razvoj.

U Srbiji više od jedne trećine opština spada u nerazvijena područja. Od toga 19 spada u devastirana područja čiji je stepen razvoja manji od 50 odsto u odnosu na prosečnu razvijenost opština u Srbiji. Za sve njih je ove godine izdvojeno 320 miliona dinara, kaže mionistar Novica Tončev.

Kako je najveći broj opština na jugu Srbije sa lošom infrastrukturom, strujom i manjkom radnih mesta, iz ministarstva su pokrenuli inicijativu da kabinet bude u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com