TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

ZBOG LJUDSKE NEPAŽNJE SVE VIŠE POŽARA U ZATVORENOM

Samo januara meseca ove godine niški vatrogaci gasili su 76 požara, od toga čak 70 u zatvorenom prostoru. Janura prošle godine, od 88 požara, 61 je bio u zatvorenom.

To ne bi bilo toliko alarmantno da požari u zatvorenom prostoru imaju za posledicu ogromne materijalne štete i neretko gubitak ljudskih života.Prošle godine je stradalo osmoro ljudi na teritoriji Niša, devetoro smo uspeli da spasimo. Mi na ovaj način pokušavamo da svakodnevno apelujemo na naše građane i da im skrenemo pažnju na ozbiljnost situacije, kaže komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Nišu Marko Radovanović. 

 

Zimski meseci su inače sezona požara u zatvorenom. Grejalice, peći, razni električni uređaji, sve to može da dovede do požara ukoliko ne vodimo dovoljno računa. Dovoljno je da uključenu kvarcnu grejalicu primaknemo uz neki lako zapaljiv materijal, kao što su tkanine, ćebe, fotelja, krevet.

 

To čas posla izazove požar. Ali ti požari, kad smo na licu mesta, lako mogu da se ugase. Početni požar može da se ugasi i jednom času vode. Apel građanima da nikako takve stvari ne ostavljaju bez nadzora.Da ne ostavljaju kvarcnu grejalicu, mobilni telefon na punjaču, laptop na punjaču, kaže Radovanović. 

 

U 2022. godini bilo je ukupno 1269 požara. Od toga 555 požara na građevinskim objektima, odnosno u zatvorenom prostoru. Podaci za 2023. kažu da je od 1164 požara, 508 bilo u zatvorenom.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com