TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

ZBOG PREVRTANJA CISTERNE SA AZOTOM KOD ARILJA EVAKUISANO OKOLNO STANOVNIŠTVO

FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIÆ/ bg

U prepodnevnim časovima na magistralnom putu Požega – Arilje, u mestu Gorobilje, došlo je do prevrtanja cisterne koja je prevozila azot, zbog čega je evakuisano stanovništvo u okolnim kućama.

“Sada ne postoji širenje bilo kakvog akcidenta, ali je radi sigurnosti evakuisano stanovništvo koje živi u krugu od 100 metara i sklonjeno na bezbedno”, rekao je za Tanjug Milovan Jovanić, komandir Vatrogasne spasilačke jedinice iz Požege.

“Jutros u 09.15 sati u Vatrogasno spasilačkom odeljenju u Požegi dobili smo dojavu da je došlo do prevrtanja kamiona sa opasnim materijama. Kamion je prevozio kiseonik i azot. Odmah smo krenuli na lice mesta sa četiri vatrogasca i dva vozila, a sedam vatrogasca sa tri vozila iz Užica su nam se pridružila”, rekao je Jovanić.

U toku je dalji transport vozila i boca na dalju lokaciju.

Ekipa Hitne pomoći odmah je stigla na lice mesta i vozača cisterne prevezla u Zdravstveni centar u Užicu.

“Nakon prijema na Urgentno odeljenje Zdravstvenog centra u Užicu, zdravstveno stanje pacijenta je stabilno. Na opservaciji urađene su sve neophodne analize i sada se očekuju konsultacioni pregledi neurologa i ortopeda nakon čega se očekuje da pacijent bude pušten na kućno lečenje”, rekla je Nataša Gagović direktorka Zdravstvenog centra Užice.

Prema rečima očevidaca, s obzirom na to da je gustina saobraćaja izuzetno velika na ovom delu puta, na sreću izbegnuta je velika tragedija.

“Bio sam ovde preko puta i čuo sam jak prasak, kada sam izašao video sam gust dim i cisternu koja je bila prevrnuta. Odmah sam prišao i video sam da vozač nije bio u najboljem zdravstvenom stanju, a sirena njegovog vozila verovatno je bila poziv za pomoć. Pretpostavljam da je skrenuo sa puta kako ne bi ugrozio druge učesnike u saobraćaju”, rekao je Vladimir Mićović, jedan od očevidaca.

Saobraćaj na ovom delu puta u naselju Gorobilje sada je normalizovan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com