TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

ŽENE U “MUŠKIM POSLOVIMA”

Iako se na današnji dan uvek postavlja pitanje ravnopravnosti, dame pokazuju da se sve više bave nekim naizgled ”muškim poslovima” i dokazuju da su spremne na sve. Gradska opština Medijana tradicionalno je i ove godine organizovala prijem za žene koje se bave neobičnim zanimanjima.

Ove žene ruše stereotipe o muškim i ženskim zanimanjima i hobijima. Ivana Stojičić jedna je od tri žene vozača autobusa u Nišu. Kaže da je svojim zanimanjem nastavila porodičnu tradiciju jer su i otac i deda bili profesionalni vozači. Ovaj posao radi 14 godina.

Svaki dan u saobraćaju je drugaćiji – od stanja na putevima do putnika! Najviše mi prija kad dođu do prvih vrata i kažu da nikada nisu tako uživali u vožnji, kaže Ivana.

Sve je više dama koje rade u firmama za obezbeđenje. Među njima je i Stana Branković, menadžerka kontrolonog centra u Nifonu.

Odogovronost je velik, ali je i zanimljivo, jer obezbeđujemo i javne skupove, pa upoznajemo i puno novih ljudi, kaže Stana iz „Nifona.“

Gradska opština Medijana prijem za žene sa neobičnim zanimanjima organizuje nekoliko godina unazad. Među njima su bile i predstavnice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, otpravnica vozova, vlasnica građevinske firme, dame, sa interesantnim hobijima, kao što je mehanika, tatu umetnost, dizanje tegova.

Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana kaže da na ovaj način motivišu i druge žene da se bave “muškim zanmanjima”.

Kocić je dodao da se u Opštini Medijana trude da pruže podjednaku pažnju svim zaposlenima i rekao da većinu zaposlenih u Opštini čine dame, a mnoge od njih su i šefovi službi.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com