TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo IZ PRAVOG UGLA KRUŽNOM LINIJOM 018 PROJEKTI 2021 Udarne

ŽIVOT BEZ STRUJE – IMA LI REŠENJA? (VIDEO)

Od četiri i po hiljade domaćinstava u Nišu koja žive bez struje, oko 350 se odazvalo pozivu grada i prijavilo za pomoć oko ponovnog priključenja na elektroenergetsku mrežu. Neki od njih su bez struje godinama, a problemi su razni. Da bi se oni rešili Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa Gradom i Elektroprivredom Srbije nedavno je formiralo komisiju koja bi trebalo da reši taj dugogodišnji problem.

Stojadin Mitić iz Niša već tri i po godine živi u mraku sa svojom suprugom. Probleme sa strujom pokušava da reši već dugo, ali bezuspešno. Sada će pokušati da ih reši uz pomoć grada i Ministarstva rudarstva i energetike. Da se prave spiskovi onih koji su bez električne energije saznao je od novinara. Kaže da nije imao kako drugačije da čuje jer je bez struje, a samim tim i bez televizora.

itićeve muke sa strujom su počele još davne 2013. godine. Kaže da je 31. novembra te godine potpisao reprogram o dugovanjima iz 2005. godine, ali da mu je struja već 2. decembra uprkos tome isključena. Nakon što je pokazao ugovor, tvrdi da mu je struja uključena, da li ne zna na koji način, da li sa plombom ili ne. A onda 2018. godine ponovo je isključen sa električne mreže kako mu je rečeno zbog neovlašćene potrošnje od 2013. godine.

Pokušaće da problem reši uz pomoć akcije Grada i Ministarstva, ali dodaje da nije nimalo lako u 21. veku živeti u mraku, bez frižidera, svetla i tople vode u bojleru.

Stojadin je dospeo u žižu javnosti 2018. godine, kada je objavio oglas da prodaje bubreg kako bi platio dug za struju.

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com