TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika region i Srbija VESTI

ADVOKAT: OPTUŽBE PROTIV SREĆKA SOFRONIJEVIĆA APSURDNE,  ŽALBA NA ODLUKU O PRITVORU

Zveèan, 29. maja 2023 – Ispred zgrada opština Zveèan, Zubin Potok i Leposaviæ prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom. FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/ bs

Nebojša Vlajić, advokat Srećka Sofronijevića iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je da će već danas biti predata žalba na jučerašnju odluku suda u Prištini da njegovom klijentu bude određen pritvor do 30 dana.

“Kao i mnogo puta do sada, optužbe su potpuno neutemeljene i bez ikakvih realnih dokaza. Suprotne su, ne samo pravu i zakonu, nego su suprotne zdravom razumu. Javni tužilac tvrdi da je Srećko do sada, ove dve i po godine, bio u bekstvu, što je daleko od istine. On je živeo u svojoj kući, radio u preduzeću u Zvečanu, čak slavio praznike i o tome su pisale i albanske novine”, rekao je Vlajić i dodao da nije bilo razloga za pritvor.

Kako kaže, da je Srećko želeo da beži, imao je dovoljno vremena da to učini do sada, ali to nije učinio.

“Što se tiče optužbi, one su vrlo ozbiljne i odnose se na događaje u Zvečanu, proteste građana koji su zaista bili mirni u oktobru mesecu 2021. Njemu je određen pritvor i jučerašnjom odlukom rok za žalbu je 48 sati i žalba će verovatno biti predata već danas. Žalba se mora izjaviti, a kako će viši sud po njoj da reši, to je u ovom trenutku jako teško reći”, rekao je Vlajić.

Sud u Prištini odredio je juče pritvor od 30 dana Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog “kršenja ustavnog poretka Kosova”.

Nebojša Vlajić, advokat
Nebojša Vlajić, advokat

Srećka Sofronijevića su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu, kada je od rafalne paljbe i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete.

Njemu se na teret stavlja i navodni “pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja” ,“poziv na otpor” kao i “učešće u neredima”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com