TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2022 SA ALEKSINAČKIH ORANICA Udarne

ALEKSINČANIMA SUBVENCIJE ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDE (VIDEO)

Svi registrovani poljoprivrednici sa teritorije Opštine Aleksinac ove godine mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini do 60 odsto od vrednosti investicije za razvoj svoje poljoprivredne proizvodnje.

Za tu namenu Opština Aleksinac je ove godine izdvojilla 14 miliona dinara, a prednost će imati poljoprivrednici koji do sada nisu koristili podsticaje poslednje tri godine, proizvođači mlađi od 40 godina i višečlana domaćisntva.

Slađana Miletić, Opština Aleksinac

U 2022. za državne ili lokalne subvencije konkurisaće i ratar iz Gornje Pešanice.

“Do sada nisam konkurisao, ali ove godine hoću. Nisu velika sredstva ali bolje išta nego ništa”, kaže Đorđević.

Podsticaji su u vrednosti od 60 odsto od visine realizovane invevesticije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Najviši ukupni iznos podsticaja po gazdinstvu je 200.000 dinara. Ovaj novac dobiće ukupno 119 poljoprivrednika.

“Svi koji su konkurisali će dobiti podsticjana sredstva jer je ove godine više novca izdvojeno u budžetu za razvoj poljoprivrede. Prednost imaju proizvođači mlađi od 40 godina, oni koji nisu koristili podsticaje u poslednje tri godine i višečlana domaćinstva”, objašnjava Slađana Miletić iz Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i vodoprivreduu Opštini Aleksinac.

Za razvoj poljoprivrede kroz subvencije i podsticajna sredstva u Opštini Aleksinac ove godine izdvojeno je 14 miliona dinara.

  • Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Aleksinac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com