TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Alpinisti popravljaju kupolu Kalče

FOTO: TIM STROJ

Popravlja se centralna kupola na Kalči što će rešiti dugogodišnji problem sa prokišnjavanjem. Radove izvode alpinisti, specijalno obučena lica firme “Tim stroj”. Unutrašnji radovi su završeni, preostaju spoljašnji, a čitav posao radi osmočlani tim.

Dvadesetpetogodišnji Željko Marinković iz Pančeva deo je tima. Od malih nogu je alpinista, a majstorske poslove na visinama radi tri godine.

FOTO: TIM STROJ
FOTO: TIM STROJ

Na primer, i na ovom poslu bilo je dosta izazovno iznutra raditi pošto ide u kontra kosinu sama konstrukcija tako da je bilo poprilično izazovno doći do same pozicije. Kad smo došli zatekli smo poprilično loše stanje – bilo je dosta prokišnjavanja, dosta rupa. Prvo smo krenuli da radimo unutra,par pozicija smo imali koje su trebale da se zatvore, priča Željko.

Napominje da je posao naporan, ali da je ujedno i najlepši posao na svetu. Nakon sređivanja unutrašnjosti kupole Kalče, predstoji uređenje njene spoljašnjosti.

FOTO: TIM STROJ

Biće potrebno još  nekih nedelju dana sigurno pošto je spoljašnja strana poprilično loša, dodaje Željko.

Podsetimo, Udruženje vlasnika lokala u “Kalči” pre nekoliko godina je kompletno renoviralo unutrašnjost tržnog centra. Tada su postavljene klupice sa bežičnim internetom i ukrasnim žardinjerama, ugrađeni su punjači za mobilne telefone I bežični internet,a popravljenje su I pokretne stepenice.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com