TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

AMBASADOR IZRAELA POSETIO SKUPŠTINU GRADA NIŠA (VIDEO)

Bolja saradnja srpskih i izraelskih privrednika, ali i odbornika iz Bar Ševe sa niškim zaključci su sastanka između ambasadora Izraela, Jahena Vilana sa predsednikom Skupštine Grada Niša Bobanom Džunićem.

Ambasador Izraela je prethodno učestvovao na konferenciji KreNi, uz prisustvo direktora Italijanskog instituta za kulturu Roberta Činkote, predsednice Mladih ambasadora i polaznika konferencije.

Sastanak ambasadora Izraela u Srbiji i predsednika Skupštine Grada Niša bio je u duhu dobrih odnosa dva naroda kao i obnovljene saradnje između Grada Niša i Ber Ševe.

Razgovarali smo o mnogim temama, a jedna od njih je bila prijateljstvo, ne samo naše dve države, već i naša dva grada, Grada Niša i Ber Ševe u Izraelu. Sa njima imamo potpisanu Povelju prijateljstva, još iz 1990. godine. Pospešio sam da ta odluka zaživi, i da naši odbornici i odbornici Grada Ber Ševe, imaju uzajamne posete, kako bismo razmenili iskustva“, kaže predsednik SG Niša, Boban Džunić.

Ambasador Izraela, Jahen Vilan istakao je da je ponosan na rezultate biznis kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ponovo u Nišu na poziv predsednika Skupštine Grada Niša i naših prijatelja iz kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva i poslovnog kluba. Povod posete, pored posete Skupštini, je naša podrška konferenciji KreNI, koja se održava danas u Nišu, čime pokazujemo da nam je stalo, i da želimo da doprinesemo razvoju kreativnosti i doprinosu obrazovanju mladih ljudi u Nišu“, istako je Vilan.

Džunić je zahvalio Ambasadi Izraela na velikom doprinosu Nišu i podsetio da je niškom Kliničkom centru donirala veliki broj respiratora, kao I da je njihovom zaslugom otvorena i Banka krvi na odeljenju za kardiohirurgiju.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com