TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

BAKLJA MIRA PROŠLA CEO SVET, STIGLA DO NIŠA

Baklja mira, koja je obišla više od 150 zemalja sveta i koju su dodirnuli milioni ljudi – prošla je i kroz Osnovnu školu “Bubanjski heroji” u Nišu i poslala poruku o značaju mira, solidarnosti i zajedništva. “Mir počinje od mene” slogan je Trke mira koja je održana u toj školi.

Za mene je ova manifestacija jako važna jer je jako važan mir i solidarnost među nama. Preko 100 država slavi ovu manifestaciju. Jako sam ponosan što je i naša škola u Nišu proslavila ovu manifestaciju, kaže učenik OŠ “Bubanjski heroji”  Luka Stanimirović. 

Važno je da u obrazovnim ustanovama, pored obrazovanja, puno radimo na vaspitanju. Pogotovo kada je osnovna škola u pitanju. Ovakvi događaji čine školu lepšom i omogućavaju nama da deci približimo školu i ona u njoj budu srećna, kaže direktorka OŠ “Bubanjski heroji” Niš Verica Radenković. 

Trka mira odigrava se na svake dve godine. Trči internacionalni tim, iz raznih zemalja. Trka traje od 1987. godine.

Celu zemlju smo pretrčali, sve kontitnente. Ova baklja nam je bila na najvišoj planini – Mont Everestu. Baklja je bila u svemiru. Baklju su držali mnogi ljudi, kaže Ilija Đorđević Arsić. 

 

Na neki neposredan način svi, ne samo deca, shvataju ovu poruku. Više je doživljaj srcem, nego umom. Mi trčimo sa ovom bakljom kroz ceo svet. Pretrčali smo preko 155 zemalja. Srbija je jedna od tih zemalja, gde se uvek lepo provedemo.Ti trkači koji dolaze u našu zemlju , kaže predsednik “Trka mira” Srbija Predrag Knežević. 

 

 

 

Deca su imala priliku da na kreativan način izraze svoju težnju i svoj san da svetom zavladaju mir i prijateljstvo. Tradicionalno, već desetak godina likovni radovi dece iz celog sveta izlažu se na jedinstvenoj lokaciji – u Koloseumu u Rimu, što će biti slučaj i ove godine.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com