TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

BG i PR sklopili ekonomski sporazm,potpisali s Trampom (VIDEO)

President Donald Trump speaks after participating in a signing ceremony with Serbian President Aleksandar Vucic, seated left, and Kosovar Prime Minister Avdullah Hoti, seated right, in the Oval Office of the White House, Friday, Sept. 4, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

U Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu danas su delegacije Beograda i Prištine potpisale sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa.

U Ovalnoj sobi, koja je kancelarija predsednika SAD Donalda Trampa, postavljena su dodatna dva stola za kojim su sedeli, svako na svojoj strani, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, a u sredini šef američke države.

Nakon potpisivanja dokumenta Vučić i Hoti su “svoj” primerak prosleđivali Trampu, koji je na sporazum stavljao svoj potpis.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovale su i dve delegacije.

Tači pozdravio potpisivanje sporazuma u Beloj kući

PRIŠTINA, 4. septembra (Tanjug) – Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači na svom tviter nalogu pozdravio je danas potpisivanje ekonomskog sporazuma između Beograda i Prištine.

Zahvalio se Beloj kući, američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovom specijalnom savetniku Ričardu Grenelu za liderstvo u tom procesu.

“Kosovo će sada nastaviti da radi na ekonomskom razvoju, radnim mestima i daljioj domaćoj i međunarodnoj konsolidaciji”, napisao je Tači na svom tviter nalogu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com